Terug naar: Ontdekken

Seizoensgroente en seizoensfruit

Wat zijn seizoensgroente en -fruit gedurende het jaar?

16 Januari, 2020

De meeste soorten groente en fruit zijn het gehele jaar door te verkrijgen in Nederland. Zo wordt er veel gekweekt in Nederlandse kassen, maar ook vanuit het buitenland wordt veel naar Nederland geïmporteerd. Het telen in verwarmde kassen en importeren vanuit verre landen heeft helaas een grotere impact op het milieu.  
Toch horen sommige soorten groente en fruit nu eenmaal in een bepaald seizoen. Tijdens het seizoen kunnen deze soorten van nature groeien. Deze soorten zullen in het seizoen verser, goedkoper en duurzamer zijn! Dit komt omdat deze producten niet van ver geïmporteerd hoeven te worden.
Om te zien welke soorten groenten en fruit in het seizoen zijn kunt u de website van het Voedingscentrum raadplegen. Voor een handig overzicht met de groentesoorten per maand kunt u de kalender van GroenteGroente.nl gebruiken.

Verkoopperiode

Bij Fruithandel van Beek zijn meerdere soorten groente en fruit ook buiten het seizoen te koop. Zo kunnen wij u het gehele jaar voorzien van alles wat u nodig heeft. Is een product toch niet leverbaar? Bekijk dan de verkoopperiode onderaan de productbeschrijving om te zien wanneer wij het weer zullen verkopen.

Milieubelasting

Benieuwd of een bepaalde groente- of fruitsoort een milieuvriendelijke keuze is voor een bepaalde maand? Bekijk dan de milieuscore in de Groente- & Fruitkalender van Milieu Centraal.

Volgt u ons al op Facebook? Zo blijft u altijd op de hoogte van onze speciale acties, mis niets meer!

┬ę 2019 - 2023 Fruitbijuthuis.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel