Terug naar: Ontdekken

Avocado - Een echte superfood!

Avocado - Een échte superfood

2 April, 2020

Omdat een goede gezondheid juist in deze tijd zo belangrijk is, willen wij u graag kennis laten maken met één van onze superfoods: de avocado. Deze vrucht is niet alleen ontzettend lekker, maar ‘het groene goud’ biedt ook nog eens allerlei voordelen voor uw gezondheid!

Fruit of groente?

Is avocado nu fruit of is het een groente? Officieel is het een vruchtgroente, avocado wordt meestal ook als groente gegeten. Hij telt ook gelijk mee voor de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente per dag (en staat in de Schijf van Vijf).
Vergeleken met andere groenten bevat een avocado veel vetten. Dit zijn onverzadigde vetten (de gezonde soort!), welke dus direct bijdragen aan een goede gezondheid (verlagen bijvoorbeeld de cholesterol).

Probeer het niet te overdrijven. Omdat het zo’n superfood is (met grote hoeveelheden vetten), wil dat ook zeggen dat je door één avocado te eten een hoop voedingsstoffen binnenkrijgt (waaronder calorieën). Probeer niet meer dan een halve avocado per dag te eten.

Voordelen voor uw gezondheid

De lijst van voordelen voor uw gezondheid is lang, om maar een aantal voordelen te noemen: goed voor het hart, goed voor de ogen, geweldige bron van vitamines en mineralen, bron van vezels en er zijn nog meer voordelen te noemen.

Het is duidelijk dat het een goede en gezonde keuze is. Maar wat kunt u allemaal met een avocado doen? Ze zijn werkelijk overal mee te combineren. Ook lekker op brood, in een salade, in een smoothie, als guacamole, enzovoorts.

U vindt onze biologische avocado binnen ons overige groente-aanbod. Deze moet u zeker een keer geprobeerd hebben!

Volgt u ons al op Facebook? Zo blijft u altijd op de hoogte van onze speciale acties, mis niets meer!

© 2019 - 2023 Fruitbijuthuis.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel