Terug naar: Ontdekken
Groente invriezen - Gooi het niet weg!
15 Maart, 2020
Te veel groente in huis gehaald? Gooi het niet weg, maar vries het in! Het is lekker, makkelijk en gezond!
Eigenlijk kunt u alle groente invriezen, mits het voor het invriezen geblancheerd wordt. Voordat u groente gaat blancheren dient u deze te wassen, te drogen en in stukken te snijden. Dit zorgt ervoor dat de groente sneller bevriest en zo kunt u makkelijker porties maken. Blancheren is een techniek waarbij groente 2 minuten gekookt wordt en daarna meteen wordt afgespoeld met koud water. Dit zorgt ervoor dat de enzymen die de smaak en structuur van groente bederven gedood worden. Voorgesneden of verpakte groente kan zo tot wel 3 maanden bewaard worden, terwijl verse groente tot wel 12 maanden bewaard kan worden.
Tips
Hieronder nog enkele tips:
- Groenten die veel water bevatten zoals sla, tomaat en komkommer kunt u beter niet invriezen. Deze groenten geven zoveel water af dat er daarna niets meer van overblijft.
- Hoe eerder u groente invriest, hoe meer voedingstoffen behouden blijven.
- Gebruik voor het invriezen van groente vriezerbestendige bakjes of vacuümzakjes.
- Groente ontdooien is eigenlijk niet nodig en raden wij zelfs af! Het is beter om meteen te koken met de bevroren groente. Op deze manier blijven de vitamines beter bewaard en blijft de smaak en textuur het beste.
Volgt u ons al op Facebook? Zo blijft u altijd op de hoogte van onze speciale acties, mis niets meer!