Terug naar: Ontdekken 

9 leuke weetjes over aardbeien

16 Juni, 2020 

Aardbeien, wie lust deze heerlijke zomerkoninkjes nou niet? Zeker onze Flevolandse Polderkoninkjes zijn onweerstaanbaar. Maar wist u dat behalve lekker, aardbeien ook ontzettend gezond zijn? Lees snel verder om allerlei interessante dingen over aardbeien te weten te komen.

1. Aardbeien zijn erg goed voor de bloeddoorstroming

Aardbeien bevatten een hoog nitraatgehalte, waardoor er meer bloed en zuurstof naar spieren kan stromen. Volgens onderzoek zou het eten van aardbeien voor het sporten een positief effect hebben op het uithoudingsvermogen en verbrand je meer calorieën.

2. Er bestaan meer dan 600 soorten aardbeien

Deze honderden verschillende soorten aardbeien stammen af van vijf of zes wilde soorten aardbeien.

3. Aardbeien zijn ongelooflijk gezond

Ze bevatten veel gezonde bestandsdelen, waaronder polyfenolen (chemische verbindingen die voorkomen in planten), antioxidanten (waaronder vitamine C en anthocyaan), vitamine B11 en kalium. Hierdoor heeft het eten van aardbeien allerlei voordelen voor uw gezondheid. Gezonde snoepjes!

4. Aardbeien weinig calorieen calorieën

Aardbeien bevatten erg weinig calorieën, zo bevat een schaaltje (100 gram) slechts 29 kilocalorieën.

5. Aardbeien zijn een prima bron voor vezels

Aardbeien dragen dus bij aan een gezonde spijsvertering, een verzadigd gevoel na het eten en verminderen het risico op hart- en vaatziekten.

6. Aardbei is familie van de roos

De aardbei behoort tot de rozenfamilie. Hieronder vallen ook andere bekende vruchtenplanten, zoals appel, framboos, peer en pruim.

7. Aardbeien in principe niet gewassen hoeven te worden

Zeker onze Polderkoninkjes kunt u direct eten, deze zijn namelijk zonder bestrijdingsmiddelen geteeld. Wilt u ze toch liever wassen? Doe dit dan altijd met het kroontje er nog op. Anders zuigen de aardbeien zich vol met water en dit gaat ten koste van de smaak.

8. Aardbeien kunnen ingevroren worden

In de koelkast blijven aardbeien drie tot vier dagen goed. Aardbeien kunnen zelfs ingevroren worden! Zo blijven ze nog veel langer goed.

9. Aardbeien zijn het lekkerste om gegeten te worden op kamertemperatuur

Aardbeien het beste op kamertemperatuur gegeten kunnen worden? Laat ze een halfuurtje op kamertemperatuur komen nadat u ze uit de koelkast heeft gehaald. Hierdoor hebben de aardbeien de beste smaak en geur.

Volgt u ons al op Facebook? Zo blijft u altijd op de hoogte van onze speciale acties, mis niets meer!

© 2019 - 2023 Fruitbijuthuis.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel